HTML

Fjordulópont

Dán kalandok tizenkét magyar szemével a Vestjyllands Népfőiskolán.

Friss topikok

  • Duduci: Jól van Tikike! Büszkék vagyunk rád, s közzé teszem, hogy a csapat lányai már hiányolnak....na, ez... (2011.01.19. 13:48) Weekend
  • Duduci: Oh, Máriám, ez irtó jól hangzik. :)Egyből éhes lettem, pedig most ebédeltem. Nem is gondoltam, hog... (2011.01.11. 14:56) Üdvözlet és Gasztro Napló első hét

Most itt ülünk a Petivel a kiskonyhában. Itt mindig megbízhatóan van WiFi. Dub Stepet hallgatunk, ő képeket néz, én meg mi mást tennék ezt írom. Ígéretem szerint, hetente beszámolok az ebédek és vacsorák diverzitásáról. A többiek elég szépen beszámolnak roxforti dániai élményeinkről és egymásról. Bár ez ügyben nem tudok nagyon messzemenő összehasonlításokat végezni, ugyanis mindeddig kimaradt életemből a Harry Potter, de többen is a varázsló/boszorkány képzővel hasonlítják össze a Hojskole-t. Talán majd a végső összehasonlítást Ábristól várhatjuk, de ezzel nem kívánok terhet illetve kötelezettséget róni rá. Szóval következzék a január 11. ebédjétől január 17. vacsorájáig terjedő időszak Gasztro Naplója, amelyhez továbbra is odabökném a teljesség igénye nélküli jelzőt:

január 11.

ebéd: Húsgombócok currys mártásban. Saláta répával dióval és rukkolával,paradicsommal.

vacsora: Taco, leveles tésztában sült csirkemell darabok fűszeres zöldséges szószban. Rák citrommal, majonézzel. Saláták rukkolával, paradicsommal, céklalevéllel. Sült zeller lencsével. Nyers pácolt marha hidegtálon sajtdarabokkal. Kéksajt.

január 12.

ebéd: Répás tejfölös saláta. Sült krumli és zeller. Hal mákkal, apróra vágott olivával. Vegetáriánusoknak szójafasírt salátával.

vacsora: sajnálom, de így egy hét távlatából nem vagyunk képesek visszaemlékezni, feltehetőleg nem azért mert oly jelentéktelen lett volna az a 4-6 fogás.

január 13.

ebéd: Csípős paradicsomos zöldségleves friss barnakenyérrel és grissinivel.

vacsora: Szőlős joghurtos káposztasaláta, paradicsomos hal kapribogyóval, kertből szedett zöldsaláta, tojásrántotta, padlizsánszeletek sütve, szójafasírt lepény. Különböző húsgolyók.

január 14.

ebéd zöldséges gulyás, zöldfűszerrel díszített krumplipüré, vegyes saláta

vacsora: hamburger, salamon, burgonya, chili, mediterrán saláta feta sajttal, húsgolyók, majonéz, avokádó krém, kechup.

január 15.

vacsora: grill csirke, szezámmal borított sült banán salátában. Rizs.

 

január 16.

vacsora: sült bárány, rakott tejszínes burgonya, feta sajtos mediterrán saláta, tzatziki saláta.

január 17.

ebéd: gyömbéres currys lencse, fehér- és sárgarépával. Joghurtos káposztasaláta gránátalmával. Fokhagymás oliva fűszerolaj. Fekete szezámmagos lepénykenyér.

vacsora: báránysült currys, mazsolás rizzsel. Mediterrán saláták, leveles tésztában sült zöldséges csirke. Rakott spárga, tzatziki, kosárkában csirkepörkölt borsóval és aszpikkal, joghurtos, káposztasaláta gránátalmával és lila babcsírával.

P.s.: bocs a sok kihúzott szövegért a bevezetőben. Ja és itt még a banán is bizonyítottan ökológiai gazdálkodásból származik. Szépen mutat majd a gyerekkoromból hátramardt banáncímke gyűjteményemben otthon, az ajtófélfán.

Üdv: Balázs, és a képekért köszönet Petinek

Címkék: balázs gasztro napló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fjordulopont.blog.hu/api/trackback/id/tr572593747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása