Most itt ülünk a Petivel a kiskonyhában. Itt mindig megbízhatóan van WiFi. Dub Stepet hallgatunk, ő képeket néz, én meg mi mást tennék ezt írom. Ígéretem szerint, hetente beszámolok az ebédek és vacsorák diverzitásáról. A többiek elég szépen beszámolnak roxforti dániai élményeinkről és egymásról. Bár ez ügyben nem tudok nagyon messzemenő összehasonlításokat végezni, ugyanis mindeddig kimaradt életemből a Harry Potter, de többen is a varázsló/boszorkány képzővel hasonlítják össze a Hojskole-t. Talán majd a végső összehasonlítást Ábristól várhatjuk, de ezzel nem kívánok terhet illetve kötelezettséget róni rá. Szóval következzék a január 11. ebédjétől január 17. vacsorájáig terjedő időszak Gasztro Naplója, amelyhez továbbra is odabökném a teljesség igénye nélküli jelzőt:
január 11.
ebéd: Húsgombócok currys mártásban. Saláta répával dióval és rukkolával,paradicsommal.
vacsora: Taco, leveles tésztában sült csirkemell darabok fűszeres zöldséges szószban. Rák citrommal, majonézzel. Saláták rukkolával, paradicsommal, céklalevéllel. Sült zeller lencsével. Nyers pácolt marha hidegtálon sajtdarabokkal. Kéksajt.
január 12.
ebéd: Répás tejfölös saláta. Sült krumli és zeller. Hal mákkal, apróra vágott olivával. Vegetáriánusoknak szójafasírt salátával.
vacsora: sajnálom, de így egy hét távlatából nem vagyunk képesek visszaemlékezni, feltehetőleg nem azért mert oly jelentéktelen lett volna az a 4-6 fogás.
január 13.
ebéd: Csípős paradicsomos zöldségleves friss barnakenyérrel és grissinivel.
vacsora: Szőlős joghurtos káposztasaláta, paradicsomos hal kapribogyóval, kertből szedett zöldsaláta, tojásrántotta, padlizsánszeletek sütve, szójafasírt lepény. Különböző húsgolyók.
január 14.
ebéd zöldséges gulyás, zöldfűszerrel díszített krumplipüré, vegyes saláta
vacsora: hamburger, salamon, burgonya, chili, mediterrán saláta feta sajttal, húsgolyók, majonéz, avokádó krém, kechup.
január 15.
vacsora: grill csirke, szezámmal borított sült banán salátában. Rizs.
január 16.
vacsora: sült bárány, rakott tejszínes burgonya, feta sajtos mediterrán saláta, tzatziki saláta.
január 17.
ebéd: gyömbéres currys lencse, fehér- és sárgarépával. Joghurtos káposztasaláta gránátalmával. Fokhagymás oliva fűszerolaj. Fekete szezámmagos lepénykenyér.
vacsora: báránysült currys, mazsolás rizzsel. Mediterrán saláták, leveles tésztában sült zöldséges csirke. Rakott spárga, tzatziki, kosárkában csirkepörkölt borsóval és aszpikkal, joghurtos, káposztasaláta gránátalmával és lila babcsírával.
P.s.: bocs a sok kihúzott szövegért a bevezetőben. Ja és itt még a banán is bizonyítottan ökológiai gazdálkodásból származik. Szépen mutat majd a gyerekkoromból hátramardt banáncímke gyűjteményemben otthon, az ajtófélfán.
Üdv: Balázs, és a képekért köszönet Petinek